Instagram Twitter Facebook
601 146 036
Últimes notícies
14/08/2019


fas sport padel

activitats

Del 19 al 25 d’Agost de 2019

 

 

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRXKjY8iQ-lVAW6jBw8CDk-oCH8qeEhAMnqF5bSHRruG-PdT1-Mfw Dies:     

 • Dilluns 19 : 

RODA MASCULINA B de 19h30 a 21h30

 • Dimarts 20 : 

RODA FEMENINA B de 19h30 a 21h30

 • Dimecres 21 : 

RODA MASCULINA B+ de 19h30 a 21h30

Dijous 22 :

RODA MASCULINA C+ de 19h30 a 21h30

 • Divendres 23 : 

RODA SORPRESA de 19h30 a 21h30

 • Dissabte 24 : 

RODA MASCULINA B de 9h30 a 11h30

 • Diumenge 25 : TANCAT
Veure contingut complet
07/08/2019


fas sport padel

activitats

Del 12 al 18 d’Agost de 2019

 

 

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRXKjY8iQ-lVAW6jBw8CDk-oCH8qeEhAMnqF5bSHRruG-PdT1-Mfw Dies:     

 • Dilluns 12 : 

RODA MASCULINA C+ de 19h30 a 21h30

 • Dimarts 13 : 

RODA MASCULINA B de 19h30 a 21h30

 • Dimecres 14 : 

RODA FEMENINA B de 19h30 a 21h30

 • Dijous 15 :    TANCAT
 • Divendres 16 : 

RODA MIXTA B de 19h30 a 21h30

 • Dissabte 17 : 

RODA MASCULINA C i C+ de 9h30 a 11h30

 • Diumenge 18 : TANCAT

 

Veure contingut complet
Veure més
Facebook
Últims tweets
Sistema de partides Play!
Lega Sistemes S.L.
Bambi Sports
Royal Padel
Haribo
Fysis
La Roca Village

Dieta en L'Esport

DIETA EN L’ESPORT

Per què és important seguir una bona dieta en la pràctica esportiva.?

De forma natural ja ens hem de nodrir per cobrir les nostres necessitats energètiques diàries segons l’activitat de cadascú, i no simplement alimentar-nos per satisfer els nostres plaers de paladar.

La nutrició encara agafa més importància quan els nostres requeriments nutricionals són  més elevats, com pot ser durant la pràctica esportiva,  raó per la que cal aplicar una correcta dieta segons necessitats.

Abans d’explicar una bona opció de dieta per l’esportista, m’agradaria aclarir alguns concepte com el de nodrir-se i alimentar-se, que moltes vegades es confonen o s’utilitzen de forma incorrecta.

Alimentar-se és l’acció de menjar i satisfer la gana/sensacions del nostre organisme i una altre cosa ben diferent, és nodrir-se, que és l’acció que dur a terme el nostre organisme a l’intestí prim absorbint els nutrients dels aliments. En aquest moment és quan l’organisme comença a nodrir-se (absorbir els nutrients) doncs, a obtenir energia, raó per la qual, és en aquest moment que se’ns exigeix portar una bona dieta. Necessitem conèixer quins nutrients ens aporta cada aliment, per poder saber quina ha de ser la millor dieta per un mateix per satisfer les seves necessitats nutricionals.

Format d’absorció de nutrients segons la ingesta d’aliments:

 • Quan ingerim proteïnes (carn, peix, ous, ...)  l’absorció intestinal és en forma d’aminoàcids. Aquests poden actuar com a prevenció del trencament de fibres musculars.
 • Quan ingerim hidrats de carboni (pasta, arròs, pa,...) l’absorció intestinal és en forma de glucosa. Molècula que ens aporta energia i genera una reserva energètica en el múscul en forma de glucogen.
 • Quan ingerim greixos (oli, olives, fruits secs, ...) l’absorció intestinal és en forma d’àcid gras. Cal fer una valoració del tipus d’àcid gras/greix que s’absorbeix per indicar la seva funcionalitat.

Informats d’aquests conceptes bàsics de nutrició, en el pròxims posts començarem a fer indicacions especifiques de l’alimentació de l’esportista segons grup d’aliments.

Facebook : .fb.com/aleanutri

Twitter: @aleanutri

Nutrició

La hidratació en l’esport

Per realitzar qualsevol activitat física és bàsic dur a terme una bona alimentació per millorar en el rendiment de l’activitat. NO només cal tenir en compte la dieta sinó cal prestar molta atenció amb la INGESTA HÍDRICA.

 

En un partit de pàdel la INGESTA HÍDIRICA és bàsica, s’ha de beure líquid abans, durant i després del partit. És necessària aquesta ingesta perquè l’organisme recuperi aigua i sals minerals que ha perdut bàsicament per suor. Així es seguirà mantenint un bon rendiment físic en el partit.

 

Un dels errors que solem cometre, es que durant l’exercici físic només bevem aigua, això vol dir que tant sols ens estem hidratant, estem recuperant l’aigua que perdem per suor, però manca la ingesta de sals minerals perquè el nostre rendiment esportiu no disminueixi i no apareixia la fatiga.

 

Quan es parla d’hidratació hídrica no ens referim exclusivament a l’aigua. L’aigua és un aliments bàsic per sobreviure i per recuperar l’organisme, cal tenir en compte que nosaltres som un 70-60% d’aigua (el % d’aigua del organisme varia segons edat), d’aquí la importància de la seva ingesta. L’aigua manca de valor calorífic raó per la que hi ha l’opció de fer ingesta hídrica a partir de begudes isotòniques, per hidratar l’organisme i  aportar les sals minerals que l’organisme perd per la suor com: el sodi, potassi, magnesi, clor i zenc i aportar altres substancies energètiques com el sucre. (El contingut de sucre de les begudes isotòniques sol ser del 60-70 grams / litre.) i aquest ens prevé de la fatiga.

 

PRECAUCIÓ: hi ha begudes isotòniques que contenen l’additiu ASPARTAM i aquest té la capacitat d’augmentar la set.

Aquesta ingesta hídrica sempre s’ha de realitzar abans que s’iniciï la sensació de set, ja que sinó s’haurà iniciat el mecanisme de deshidratació i doncs, la recuperació és molt dificultosa.

En un partit de pàdel es recomana fer glopets petits d’aigua amb sals minerals o begudes isotòniques cada 15 minuts aproximadament, per evitar l’inici del procés de deshidratació, doncs de fatiga.

 

Cal sempre actuar amb prevenció, és l’única manera de millorar/mantenir el nostre rendiment.

 

RECORDA: La pèrdua d’aigua i sals minerals disminueix paulatinament la capacitat orgànica per fer front a les exigències del exercici i per tant, disminueix el rendiment.

 

L’EXIGENCIA HIDRICA ÉS MÉS AGRESSIVA DURANT L’EPOCA D’ESTIU. tingueu en compte!

  

Facebook : .fb.com/aleanutri

Twitter: @aleanutri